Güncel Haber Ajansı

Kışın Gözde Meyvesi Narın Sağlığa 9 Faydası – SAĞLIK

0

KIŞIN EN SEVİLEN MEYVESİ NARIN SAĞLIĞA 9 FAYDALARIPek çok toplumda bereketin sembolü olan narın sağlık açısından da pek çok faydası bulunmaktadır. Zengin antioksidan içeriğine sahip olan nar, diyetlerde rahatlıkla tüketilebilir ve sindirim sistemine iyi gelir. Şişli Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Uzmanı Dr. Dyt. N. Sinem Türkmen narın faydaları hakkında bilgi verdi.Nar 3 kat daha fazla antioksidan içerirNar en faydalı meyveler arasında yer alır. Narda; Lif, B6, B1, B2, B3, B5, C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko içerir. Nar bu anlamda vitamin ve mineral deposu olarak adlandırılabilir. Çoğu gıdadan üç kat daha fazla antioksidan içerir. Antioksidanlar vücut hücrelerini serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korur. Narın sağlık açısından faydaları şunlardır:

  1. Yüksek tansiyonu düşürür: Yüksek tansiyon, kalp krizi ve felçlerin önemli bir nedenidir. Düzenli nar tüketiminin kan basıncını düşürdüğünü gösteren çalışmalar bulunmaktadır.
  2. Eklem ağrılarına iyi gelir: Nardaki bileşiklerin antiinflamatuar etkileri vardır ve eklem problemlerine yardımcı olabilir.
  3. Kalp krizi riskini azaltır: Kalp hastalığı dünyadaki en yaygın ölüm nedenlerinden biridir. Narda bulunan punisik asitin kalp sağlığını koruduğu bilinmektedir. Trigliserit düzeyi yüksek 51 kişi üzerinde yapılan 4 haftalık bir çalışma, günde 800 mg nar çekirdeği yağının trigliseritleri azalttığını ve HDL oranını arttırdığını gösterdi. Ayrıca birçok çalışma nar suyunun yüksek tansiyonu düşürdüğünü göstermiştir.
  4. Kanser riskini azaltır: Narın antioksidan içeriği ile; Birçok çalışma prostat, mide, kolon, akciğer ve meme kanseri üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermiştir.
  5. Sindirim sistemine iyi gelir: Narın sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Antibakteriyel ve antiviral etkileriyle bağırsaktaki zararlı bakterileri yok eder. Şişkinlik ve kabızlığı önler.
  6. Mantar enfeksiyonlarıyla savaşır: Narda bulunan bitki bileşikleri zararlı mikroorganizmalarla savaşmaya yardımcı olabilir. Bazı bakteri türlerine ve ayrıca Candida albicans mantarına karşı etkilidir. Antibakteriyel ve antifungal etkileri aynı zamanda ağız enfeksiyonlarına ve iltihaplanmalara karşı da koruma sağlayabilir.
  7. Hafızayı güçlendirir: Narın hafızayı geliştirebileceğine dair kanıtlar var. Araştırmalar ayrıca narın Alzheimer hastalığıyla mücadeleye yardımcı olabileceğini de öne sürüyor.
  8. Cilt kolajenini artırır: Yaşlandıkça vücuttaki kolajen azalır. Ek olarak, yetersiz beslenme, sigara içme ve diğer olumsuz yaşam tarzı alışkanlıkları da hızlı kollajen kaybına neden olabilir. Narın antioksidan içeriği yaşlanmayı önler.
  9. Dengeli nemlendirme sağlar: Narın hem yağlı hem de kuru ciltler için faydalı olduğu söyleniyor. Narda bulunan antioksidanlar sayesinde ciltteki yağ-nem dengesi korunur.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber